Машине за регенерацију ДПФ/ФАП/КАТ филтера

OTOMATIC – НОВОСТИ 2021

Употреба сепаратора уља у машини за чишћење ДПФ филтера

Сепаратор уља користи се за сакупљање уља са површине воде. Употребљава се где има мале радне површине, мало радног простора и постоји потреба за премештањем и одмашћивањем течности са различитих места. Сервиси за чишћење ДПФ филтера често примају преплављене уљем филтере честица чађи након квара турбокомпресора. 

Досад у машинама за чишћење ДПФ филтера није био коришћен систем за уклањање уља, а суспензије уља које су плутале на површини воде морале су се ручно уклонити. Нажалост, то није било прикладно решење за оператера машине, и што је битно, није донело очекивне резултате. Тренутно, захваљујући тракастом сепаратору уља, који је монтиран у задњем левом углу резервоара за воду, у машини DPF Premium, одвајање уља од радне течности није проблем и одвија се аутоматски. 

Трака је израђена од пластичне масе са адхезивним својствима. Захвалјујући томе, нема проблема са одвајањем уља од радне течности. Систем за одлагање отпада из сепаратора уља налази се изван на левој страни машине. Како би се сакупиле нежељене твари, довољно је ставити посуду од 5 литара, на пример канту. Највећа предност коришћења тракастог сепаратора уља је његова висока ефикасност, независно од нивоа воде у резервоару. Осим тога, продужава век трајања технолошких средстава, уједно смањујући оперативне трошкове. Могуће је опремити машину DPF Premium сепаратором уља уз доплату.
За време прања филтера честица чађи у ДПФ машинама користи се детерџенте који повећавају ефикасност процеса. Раније је постојао само један начин дозирања. Непосредно пре почетка рада, оператер машине морао je сипати одређену количину течности директно у филтер, а затим да га очисти. Инжењери фирме OTOMATIC развили су прикладно решење које осигурава потпуно аутоматизиран процес чишћења. Захваљујући аутоматском дозатору, који за време целог процеса ишћења, у одређеним интервалима, убризгава одређену дозу детерџента у филтер, оператер машине више не мора да памти да пре прања треба сипати течност у ДПФ филтер. Главна предност овог решења је гаранција искоришћења стопостотног квалитета и ефикасности течности за прање, која се у одговарајућим количинама доводи директно из спољног резервоара у филтер.

Обе методе се могу комбиновати или користити наизменично по потреби.

Аутоматски дозатор детерджента за време процеса чишћења

Комплет опреме – пиштољ на компресовани ваздух, пиштољ за прскање под притиском и површинско чишћење челичног кућишта филтера помоћу средства за чишћење

Од ове године фирма OTOMATIC увела је могућност наручивања машине за чишћење ДПФ филтера помоћу конфигуратора и опреме са додатним функцијама и приборима. Пиштољ на компресовани ваздух олакшава испуштање заостале воде у каналима ЕУРО 6 филтера теретних возила; латекс рукавице монтиране на улазним вратима штите руке оператера и спречавају контакт са распршеном течношћу за време чишћења.

Пиштољ са резервоаром детерџента омогућава чишћење површине под притиском запрљаног челичног кућишта филтера. Горе наведена решења олакшавају обављање помоћних активости при затвореним вратима машине.
Решење које вам омогућава повезивање система централног грејања са спиралом постављеном унутар резервоара за воду у машини. Систем ради у затвореном кругу повезаним са вањском инсталацијом централног грејања.

За време сезоне грејања, топла вода у систему централног грејања тече кроз спиралу [спирала израђена од цеви од нерђајућег челика] што представља додатни извор загрејавања воде у резервоару машине.

Овај механизам омогућава загрејавање воде у резервоару чак и кад машина не ради. Уштедите време и новац у процесу загревања воде у резервоару машине.

Уградња централног грејања воде

Грејачи у топлоканалном систему [резервоар 500 Л]

Решење се састоји у постављању грејача и резервоар за воду у посебно дизајниране канале од нерђајућег челика.

Грејачи нису у директном додиру са раствором воде у резервоару, захвалујући томе нису изложени спољним факторима, укључујући деградирајући утицај раствора за чишћење.

Решење омогућава лакше чишћење коморе резервоара, а у случају квара није потребно мењати воду.
Већи резервоар такође означава да нема потребе за честом заменом воде.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram