Машине за регенерацију ДПФ/ФАП/КАТ филтера

Иновативни адаптер за Еуро 6 филтере

Наш иновативни производ – ДПФ Еуро 6 прикључни адаптер, намењен је за филтере честица чађи који се користе у теретним возилима, аутобусима, грађевинским машинама и виљушкарима. Адаптер у потпуности сарађује са машинама за чишћење ДПФ филтера хидродинамичким методом.

ДПФ Еуро 6 филтер одликује се тиме што је његова керамичка језгра сасвим изложена уједно са излазне стране, као и са улазне стране. Ова врста ДПФ филтера уведена је на тржиште релативно недавно јер са појавом Еуро 6 норме емисија издувних гасова.

Такве филтере појавиле су се у Сједињеним Америчким Државама много раније, од почетка 2000. године. Карактеришу их равне и плоснате прирубнице – ивица челичног прстена, супротно њиховим европским еквивалентима.
Европски произвођачи филтера пустили су на тржиште ДПФ Еуро 6 филтере у челичним кућиштима са нестандардним ивицама, у облику челичне копче, прирубнице, металне ручке. Сва таква решења отежавају чврсто уклапање у традиционални адаптер. Осим тога, течност за време чишћења не делује једнаком снагом по целој дужини и пресеку филтера. Због тога, спољни зидови филтера који се налазе ближе његовом кућишту нису толико темељно очишћени као средњи део филтера, где ваздушни притисак делује са највећом снагом.

У последњих неколико година, произвођачи машина за чишћење ДПФ филтера из Европе опремили су своје уређаје адаптером, на основу облика америчких филтера. Нажалост, такви филтери нису сасвим испунили очекивања европских клијената. Управо због тога, са порастом потражње за чишћењем ДПФ Еуро 6 филтера, у Европи се појавила потреба за стварањем потпуно универзалног прикључног адаптера који је прилагођен тренутним потребама тржишта.

Вреди напоменути да на европском тржишту неки произвођачи ДПФ машина још увек нуде адаптере старог типа, који подсећају на равну плочу, конус или челичну конструкцију са пнеуматским цилиндром.

ДПФ Еуро 6 филтери, током првих година употребе, нису били проблематични, због тога није било потребе за стварањем иновативног адаптера. Од почетка 2019. године све више и више Еуро 6 филтера шаље се на услугу чишћења. Најчешће је то последица километраже возила и ограниченог капацитета филтера.
Почевши од 2020. године, фирма OTOMATIC као прва и једина на тржишту нуди својим клијентима наменски прикључни адаптер Еуро 6, који сасвим одговара европским стандардима.

Изум је обухваћен патентном пријавом бр. П.432918

ПРЕДМЕТ ИЗУМА

Челична прирубница са улазне стране ДПФ Еуро 6 филтера је плосната и има равне ивице, супротно до њеног нерегуларног дела са излазне стране. За време прања, равна прирубница омогућава потпуно заптивање филтера са стране улаза издувних гасова, по обводу њене плоснате и равне ивице. У адаптерима старе генерације, адаптер се мора монтирати и мора заптивати излазну страну филтера, која је проблематична због неправилног облика.

Предмет патента је технологија која се карактерише тиме што заптивамо улазну страну филтера уместо ону проблематичну са неправилним ивицама (излазну страну) уз патентиран резервоар под притиском. Да би се осигурао проток средства за чишћење кроз филтер, улазна страна мора бити непропусна по целом обводу ивице кућишта филтера, да би средство за чишћење могло изаћи само кроз уложак филтера.

Јединственост адаптера лежи у томе што смо сачували основно правило технологије влажног чишћења филтера, односно додавање средства за чишћење прво са излазне стране филтера. У поређењу са решењима која нуде конкурентна предузећа, филтер заптивамо са улазне стране, а не као други са излазне стране.

Затворена циркулација средства за чишћење у комори под притиском гарантује потпуно и равномерно чишћење свих канала филтера. Поред тога, за време сушења врућим ваздухом добиjамо ефекат циркулације врућег ваздуха уместо тачкастог сушења.
један адаптер за све врте ДПФ Еуро 6 филтера теретних возила
равномерно чишћење свих канала керамичког филтарског улошка
вишекратно смањење времена за сушење филтера после прања, захваљујући циркулацији врућег ваздуха
двосмерни процес чишћења и сушења, повећање конкурентности у односу на предузетнике, који користе традиционалне адаптере
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram